Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Ábel Olga - Egy újságírónő magányjegyzetei (Tények és Tanúk sorozat)

890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Színes, élvezetes, dokumentatív értékű önéletrajzi beszámoló Ábel Olga könyve. A bözödújfalui székely zsidó - szombatos - leszármazott, aki negyedszázadnál többet töltött el különböző erdélyi és hazai újságok redakcióiban, emlékei kútjából nemcsak magazinszenzációkat, szakmai intimitásokat, politikai "színeseket" merít. Helyet kapnak könyvében a faji előítélet miatt igen sok emberi megpróbáltatásnak kitett élet szokványosabb eseményei is. Megismerjük belőle a földbérletekkel bajlódó, korán elhunyt apát, a több gyerekért helytálló édesanyát, testvéreket, férjet, barátokat és mindazokat a személyeket, akikkel a sors munkája során (vagy kényszerélete során) összehozta. A két világháború közötti erdélyi magyar sajtóviszonyok jellemző kórtüneteiről beszél, hogy utána mint bergen-belseni KZ-fogoly, majd mint svájci "csereáru" számoljon be hitelesen élményeiről. Az ötvenes évek magyar sajtóéletének apróbb-nagyobb, sőt tragikus eseményei egészítik ki felszabadulás utáni életbeszámolóját.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző Ábel Olga
Fordította
Kiadó Magvető Könyvkiadó
Kiadás Éve 1986
ISBN 9631406652
Kötés Típusa papír / puha kötés
Állapot közepes - kissé kopott, kis sérülések a borítón

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Székely Éva - Sírni csak a győztesnek szabad! (Tények és Tanúk sorozat)

Székely Éva és lánya, Gyarmati Andrea -, egy olimpiai aranyérem, két ezüst- és egy bronzérem tulajdonosa. Számlálhatatlan csúcsteljesítményük mellett tizenhárom világ- és harmincegy Európa-csúcs fűződik nevükhöz.
890 Ft

Bernt Engelmann - A Nagy Szövetségi Érdemkereszt (Tények és Tanúk sorozat)

Hauser legyintett.

- Hagyjuk ezt - mondta -, most végre megértette, mi a tét, fölösleges tehát folytatni a példálózást... Megkapja tőlem a szóban forgó összeget és hozzá egy saját személyére kiállított bónuszt, amelynek összegszerűségéről még tárgyalnunk kellene. Ellenértékként a mondjuk másfél millió dollárért azt óhajtom, hogy a további kutatást azonnal szüntesse be, és minden olyan dokumentumot és feljegyzést, amelynek már birtokába jutott, nekem átadjon vagy a jelenlétemben megsemmisítsen. Oké?

890 Ft

Tótfalusi István - Vademecum - szokatlan szavak szótára

„Vademecum (ejtsd vademékum) – régi magyarítása szerint "velemjáró könyvecske”: zsebkönyvszerű útikalauz. Vademecum, szükséges segédkönyv mindennemű utazók számára (1843-ban Pesten kiadott könyv címe). – Hasznos gyakorlati ismereteket tartalmazó könyvecske, zseblexikon. – Kisalakú, zsebben hordható könyv feljegyzések számára. Latin kifejezésből: vade mecum annyit tesz: „járj velem”. Egy XVII. századi lipcsei zsebkönyv használta először címként. Választékos, régies szó."
Tótfalusi István a szellemi kalandozók, az olvasó fiatalok számára készített útikalauzt, amelyben az általuk nem jól értett, vagy már csak egyes jelentésárnyalatokban ismert szavaknak kívánja visszaadni jelentésük teljes gazdagságát. Igaz, ez a szószedet minden létező és elképzelhető zsebet kinőtt. Ám a könyvespolcról még könnyen leemelhető és Hegedűs István rajzaival kiegészítve, nemcsak hasznos, hanem egyben igen szórakoztató olvasmány.
890 Ft