Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Hevesi Sándor - Shaw- Breviárium

2.850 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
A George Beranrd Shaw életét megrajzoló magyar alkotók közül Hevesi Sándor mindenképpen autentikus, megbízható és avatott tollú szerző. Nemcsak kortársak voltak, hanem egyként színházi emberek is. Hevesi 13 Shaw-darabot ültetett át magyar nyelvre, melyeket ma is megtalálunk a színházak repertoárjában. A kötet nemcsak Shaw színes egyéniségét, színpadi szerzőn túlmutató jelentőségét mutatja be, de összefoglalja a magyar színpadra állított darabjait, hanem bemutatja Shawt a nagy nemzetekhez fűző érzelmeit, kapcsolatait, viszonyrendszereit. Remek keresztmetszetét adja egy életműnek magyar szempontból, magyar vonatkozásokkal.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Ez a könyv egyszerű kalauz akar lenni, - semmi egyéb. Ismertetése annak az angol írónak, akinek hatása és népszerűsége ma nemcsak egész Európában, hanem Amerikában is olyan mértékű, hogy túlmegy minden szorosan vett irodalmi vagy szinpadi hatáson vagy népszerűségen. Bernard Shaw a szindarabjaiban sem pusztán szinműíró a szónak közkeletű értelmében. Minden szindarabjában van valami, ami több a szindarabnál s amit ő maga is többre becsül minden szindarabnál. Hogy ezt a valamit politikának, filozófiának, agitációnak, kritikának vagy erkölcsprédikálásnak nevezzük-e: szinte mellékes kérdés, mert hiszen kétségtelenül van benne politika, filozófia, agitáció, kritika és prédikálás is - a fődolog mindenesetre az, hogy Bernard Shaw a szinházban is az emberek lelkiösmeretére appellál, a lelkiösmeretüket akarja felrázni, erkölcsi öntudatukat akarja felébreszteni.
Szerző Hevesi Sándor
Fordította
Kiadó Rózsavölgyi és Társa
Kiadás Éve
ISBN
Kötés Típusa aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Állapot jó - borító belső oldalai gerinc mentén kissé elváltak

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kőrössi P. József - A megrendülés segédigéi - EP 1950-2016 (Hangoskönyv-melléklettel)

Az augusztus legvégén megjelenő kötetben több, mint hatvan író, művész, közéleti személyiség megrendült emlékezése olvasható Esterházy Péterről. A könyvet Esterházy Péter életét követő fényképekkel illusztráljuk.
A könyv hangoskönyv melléklettel kapható.
2.850 Ft

Márai Sándor - Föld, Föld!...(Emlékezések)

A Föld, Föld!... című visszaemlékezés Márai Sándor emigrációjának és a németek, majd a szovjetek által megszállt Magyarországnak szubjektív hitelességgel megírt története. Ezt a művét szokás az Egy polgár vallomásai folytatásaként számon tartani. A hang ugyanaz a vallomásosság. Szenvedélyesen ír egy országról, népről és nyelvről, az író szerepéről a megváltozott körülmények között. A lehetőségek számbavétele után minden írónak döntenie kell, meddig hajlandó közösséget vállalni a kiépülő diktatúrákkal. A német csapatok bevonulásakor még megoldás volt Márai és családja Leányfalura költözése, de a háború befejezése után a szovjet hadsereg tartós jelenléte és a mindent elnyomó kommunista befolyás egyértelműen az ország elhagyására késztette. A visszaemlékezés először 1972-ben látott napvilágot Torontóban, s az író méltán egyik legnépszerűbb írása.
2.700 Ft