Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Így kerüld el a megfázást

Így kerüld el a megfázást

Megfázás? Ugyan! Ezerféleképpen tehetünk ellene. Válogassunk vitaminokat a zöldséges pultból, vagy a nagyi befőttjei között!

 

Irány a friss levegő, sportoljunk, mozogjunk! Ne ilyenkor villantsuk a hasunkat, dekoltázsunkat, bokánkat, hideg időben inkább válasszunk melengető kiegészítőket: sálat, sapkát, bokavédőt. Egy derékra simuló fehérnemű is jó szolgálatot tehet. Ha mindezek ellenére mégis sikerült meghűlni - semmi pánik! Először is ne kezdjük el sajnálni magunkat, mert akkor egyszer csak a nátha mellett még felfedezünk ezernyi kezelnivalót magunkon! Egy kis torokfájás, orrfújás még nem a világ vége! Mindenki ismeri a házi praktikákat: méz, fokhagyma, citromos tea, gyömbér… De legalább ilyen fontos, hogy sokat szellőztessünk és alaposabban takarítsunk. Aludjunk sokat, pihenjünk eleget, de ne hagyjuk el teljesen magunkat. Mindjárt itt a tavasz, és az első napsütés elfeledteti majd velünk a téli torokfájást!