Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Kiszely István - Meghalt Szibériában - Egy szomorú magyar szellemi kórkép

3.500 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
A szibériai Petőfi-kutatás eseményei és irodalma időrendi sorrendben.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

TARTALOM

Előszó 5
Bevezetés 9
Rövid eseménynaptár 15
Tájékoztató  
Nyomtatásban megjelent - némely esetben annotált - irodalom Petőfi Sándor vélt haláláról, testalkatáról  
A "szibériai legendáról", a barguzini expedíció előzményeiről és a Megamorv Petőfi Bizottság munkájáról 1990. december 31-ig 64
Néhány Petőfi Sándornak (Pefitájev, Alekszander Sztyepanovics Petrovics, Zander stb. néven) tulajdonított orosz nyelvű vers Szibériából 609
Feltehetően (lehetségesen) Petőfi Sándor 1849. július 31. után magyarul írt versei 615
Utószó 621
A kutatás képi dokumentumai 623
Névmutató 635
Tárgymutató 649
Szerző Kiszely István
Fordította
Kiadó Magyar Ház Kiadó
Kiadás Éve 2000
ISBN 9638590165
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Illés Sarolta - Jázmin könyve

A harmincéves divattervező, Réve Jázmin minden vágya, hogy parfümőr legyen. Régi szerelmei furcsa helyzetbe sodorják, ráadásul egy családi tragédia alapjaiban forgatja fel az életét. A lelki trauma zsibbadt állapotában egy asztrológus azt javasolja, hogy zárja le a múltat, mert csak így valósíthatja meg az álmait. A múlton, a múlt életek traumáin valóban át lehet lépni? Ha igen, hogyan? A válaszokat a könyv történetének finom rezdülései rejtik. 
3.500 Ft

Nick Hanna, Emma Stanford - Karib-térség - National Geographic Traveler

Az alapos, gazdag háttérismereteiről és lenyűgöző, képes úti beszámolóiról méltán híres National Geographic Társaság hazánkban is útjára indítja bestseller útikönyvsorozatát. Távoli, egzotikus tájakat éppúgy feltérképez, mint szomszédaink szokásait, kulturális büszkeségeit.
A helyszínen való tájékozódást informatív, részletes térképek és teljes körű turistainformáció segíti, de a karosszékben kikapcsolódásra vágyóknak is meleg szívvel ajánljuk: a színes leírások és mesés illusztrációk nyomán izgalmas szellemi utazásban lehet részünk.

A három részre osztott kötet történelmi és kulturális áttekintéssel kezdődik, melyet fejezetről fejezetre az egyes régiók legérdekesebb látnivalóinak részletes ismertetése követ. Az utolsó rész, az Úti kisokos fontos és hasznos információkat tartalmaz az út megtervezéséhez.
3.500 Ft

John Emsley - Gyilkos molekulák - Nevezetes bűnesetek méreggel

A méregkeverőket mindig is valami borzongató titokzatosság övezte, nem véletlen hát, hogy a bűnügyi regényekben gyakran találkozhatunk velük. Méreggel elkövetett gyilkosságok azonban nemcsak a krimiírók fantáziájában léteznek, hanem - ahogy az a Gyilkos molekulákból is kiderül - az életben is. A könyv tíz hírhedt bűntényt dolgoz fel, méghozzá egészen egyedi módon, az analitikai kémikusok nézőpontjából, tudományos alapossággal vizsgálva meg az eseteket: megtudhatjuk, hogyan bizonyították be a méreg alkalmazását, és hogyan sikerült a kémia segítségével leleplezni a gyilkosokat.

John Emsley könyve ugyanolyan izgalmakat tartogat a krimik rajongóinak, mint azok számára, akiket érdekel a kémia és a toxikológia gyakorlati alkalmazása. Az Új polihisztor sorozat legújabb kötete, a Gyilkos molekulák szakszerűen, mégis olvasmányosan és érdekesen mutatja be a kémikusok munkáját, a laboratóriumok izgalmas világát és a sötét bűntények felderítésének hátterét. És bár a könyv alaptémája kissé komor, a szerző finom humorral gondoskodik arról, hogy kellemes, szórakoztató élményt szerezzen az olvasó számára.
3.500 Ft

Bächer Iván - Világörökség

"Van-e különbség újságíró és hírlapíró között? Legalább akkora, mint turista és utazó között. Mint igásló és versenyló között. Mint az önkiszolgálóban vásárolható és az esztenán kapható juhtúró között. Vagy idevágóbban, Bächer Iván könyvéhez közelítve, egyben a különbség természetét is pontosabban érzékeltetve: legalább akkora, mint a kollektív mi és az egyéni én Erdély-képe között. Mint fénykép és festmény között." (Láng Zsolt)
3.500 Ft