Mit tegyünk, ha vigyázni szeretnénk az egészségünkre, de a nassolásról sem szeretnénk lemondani?
Mindannyiunkra rátör időnként az édesség iránti vágyakozás. Van, aki bármit, válogatás nélkül képes magába tömni ilyenkor, de ha vigyázni szeretnénk az egészségünkre, jobban tesszük, ha a mézesbödön után nyúlunk. A méz természetes édesség, sohasem romlik meg. Egyiptomi piramisokban is találtak fogyasztásra alkalmas mézet a régészek! A méhek ajándékát egészen másképpen dolgozza fel a szervezet, mint a finomított cukrokat. A mézben található gyümölcscukor nem alakul zsírrá a szervezetünkben, viszont energiát ad. A cukor - cukor, mindig ugyanolyan. A méz viszont, attól függően, hogy milyen virágról gyűjtötték a méhek, más-más ízű lehet. Sőt, ízesítésével mi magunk is próbálkozhatunk: készíthetünk bodzás, levendulás, citromfüves mézet. A kávé is finomabb mézzel, és a legtöbb sütemény is meghálálja, ha cukor helyett mézzel ízesítjük. Felejtsük el a cukrot, elő a mézeskanalakkal!