Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Georges Cogniot - Kortársunk, Lenin

890 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Waldeck ​Rochet, a Francia Kommunista Párt főtitkára ezt írta Georges Cogniot „Kortársunk, Lenin” című kötetéről:
„A Georges Cogniot tollából származó életrajzi tanulmányt az jellemzi, hogy különleges figyelmet szentel Lenin állandó kétfrontos harcának: a jobboldali revizionizmus és a szektásság s a >baloldali< dogmatizmus elleni harcnak. E tekintetben ez a mű különösképpen értékes.”
„Georges Cogniot tanulmányának – emeli ki Waldeck Rochet – megvan az az érdeme is, hogy jól megmutatja Lenin művének alkotó jellegét. Az olvasó világosan látni fogja, miként fejlesztette Lenin tovább a dialektikus és a történelmi materializmust, miként gazdagította Marx és Engels tanítását, s különösen, hogy kidolgozta a szocialista forradalom és a szolialista állam marxista elméletét.”
„Lenin szemében – állapítja meg Waldeck Rochet, értékelve Cogniot könyvét – a szocialista demokrácia az új, a magasabb rendű demokrácia volt, s mint mondotta, mindenki előtt nyitott, a tömegeknek hozzáférhető, közvetlenül a tömegekből származó hatalom, mely egész tevékenységét a nép szemeláttára folytatja.”
Szerző Georges Cogniot
Fordította Gerő Ernő
Kiadó Kossuth Könyvkiadó
Kiadás Éve 1973
ISBN
Kötés Típusa kemény, vászonkötött
Állapot jó - a védőborító kissé sérült, kopott

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Suzanne Chantal - Szívszorongva (Tények és Tanúk sorozat)

"Nem Malraux-ról írok. Megtették ezt sokan mások, a legkülönbözőbb címeken: írtak az emberről, életművéről, művei több nemzedékre gyakorolt hatásáról. Én Josette-ről akarok írni, aki soha nem lett Josette Malraux, de Malraux életének legdrámaibb éveiben, férfikora teljében volt André társa, az asszony, akit szeretett."
890 Ft

Bárczy János - Zuhanóugrás (Tények és Tanúk sorozat)

"Akkor kellett volna csak igazán látni, merni, amikor a kokárdás, vitézkötéses frázissziporkák elvakítottak, amikor a hamis és hazug tájékoztatások ködfejlesztői a leghangosabban sisteregtek, amikor az Árpád-sávosok által fellobantott máglyák füstje fojtogató felhőben gomolygott. Most látom mindezt tisztán, világosan. Most, amikor vak vagyok."
890 Ft

Benedek István - Benedek Marcell (Tények és Tanúk sorozat)

"Félrevezető volna, ha azt a címet adnám ennek a könyvnek: >>Apám regénye<<. Több és más akar lenni, életrajzon kívül korrajz is, a korrajzon belül kissé az irodalom egy szakaszának fejlődéstörténete, de úgy, hogy akarva-akaratlanul kibontakozik belőle egy család életrajza, olyan családé, amely három nemzedéken keresztül eljegyezte magát az irodalommal."
890 Ft

Megyery Sári - Én is voltam jávorfácska... (Tények és Tanúk sorozat)

"Két évig szünet nélkül dolgoztam, úgyhogy 1924 őszén már egy tucat film volt mögöttem. (Pályafutásom alatt, a rövid- és hosszú filmekkel együtt, negyvenkilenc film főszerepét játszottam. ) De minden filmezésnél nagyobb elégtétellel töltött el, hogy... alig volt hét, hogy valamelyik lapban ne jelent volna meg írásom. S az, hogy bennfenntes voltam művészkörökben, megkönnyítete a neves emberekkel készített interjúkat."
890 Ft