Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Leon Uris - Miła 18

2.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
1939. szeptember 1-jén a német csapatok átlépik a lengyel határt, s ezzel kezdetét veszi a második világháború. A megszálló németek először csak jogaikat csorbítva alázzák meg a zsidóságot, majd gettókba terelik őket, végül pedig kezdetét veszi a népirtás. A lengyel zsidóság egyedül áll szemben a náci terrorral, saját honfitársaik, a lengyelek elzárkóznak a segítségnyújtás minden formája elől.

Uris döbbenetes erejű regényének cselekménye a háborúnak azt az időszakát meséli el, amikor a varsói gettó lakói fellázadnak elnyomóik ellen, és házi készítésű fegyverekkel, valamint puszta ököllel szállnak szembe a Wehrmacht tankjaival. A város romjain folytatott küzdelem 47 napig tart, de végül csak néhány túlélő marad.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

1939. szeptember 1-jén, hajnali 4 óra 45 perckor a Wehrmacht csapatai átlépik a lengyel határt, s ezzel visszavonhatatlanul kezdetét veszi a második világháború, minden idők legvéresebb és legtöbb emberáldozatot követelő háborúja. Hitler stratégiája - a még felkészületlen országok gyors lerohanása - Lengyelország esetében is fényesen beválik; mindössze négy hét alatt kapitulációra kényszerítik a gyenge haderőt felvonultató országot.
A német propagandagépezet is sikeresen működik a zsidók elleni uszítás terén; a háború kitörése után szintén sokat szenvedő lengyel néppel könnyű elhitetni, hogy minden rossz okozói, a háború kirobbantói valójában a zsidók. A megszálló németek először csak jogaikat csorbítva, különböző pogromok bevezetésével alázzák meg a zsidóságot, majd megbélyegzik és gettókba terelik őket, végül pedig kezdetét veszi a minden emberi képzeletet felülmúló népirtás, a munka- és haláltáborokba való deportálás. A lengyel zsidóság egyedül áll szemben a félelmetesen működő náci gépezettel; harcában magára marad. Saját honfitársaik, a lengyelek elzárkóznak a segítségnyújtás minden formája elöl, a világ pedig ekkor még nem sokat tud a haláltáborokról, de nem is igen akar tudomást venni a zsidókérdés "végső megoldás" és "különleges bánásmód" néven emlegetett elintézéséről.
Leon Uris, a 20. század nagy elbeszélője e könyvében is ragyogó írói éleslátással és történelmi hűséggel, de ugyanakkor a regényeire oly jellemző, fordulatos, izgalmakban bővelkedő cselekményvezetéssel és mély jellemábrázolással mutatja be a varsói gettó lakóinak reménytelennek tűnő harcát a több ezer éves zsidó kultúra átörökítéséért és egyáltalában a túlélésért.
Szerző Leon Uris
Fordította Szántó Judit
Kiadó Aquila Könyvkiadó
Kiadás Éve 1998
ISBN 9639073369
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Esteban Martín és Andreu Carranza - A gaudí-kulcs

Barcelona, a XX. század eleje. A város növekszik, a modernizmus szelleme ellenállhatatlan hatással van a sötét oldal híveire. A szabadkőműves páholyok, a titkos társaságok révén a város az ezotéria központjává növi ki magát. Antonio Gaudíról, az építészről pedig kiderül, hogy a Moria-lovagok nagymestere és egy évezredeken átívelő jóslat kulcsfigurája. A szabadkőművesség egy elfajzott ága azonban mindvégig a háttérben munkálkodik. Gaudí élete kockáztatásával adja tovább utódjának a kereszténység legnagyobb titkát, melynek őrzésére a lovagok felesküdtek.
"A szerzőpáros klasszikus történelmi thrillere méltó párja Dan Brown Da Vinci-kódjának."
Diario de Avisos
"Carranza és Martín könnyedén, játékosan ír, kizárólag a történet kibontására koncentrál. Újra felfedezik számunkra Gaudít, aki negyven évet áldozott életéből a Szent Család-templom, a tökéletes mű megalkotására."
El País
2.000 Ft

Landau, L.D.- Rumer, J.B. - Nehéz kérdések - Mi a relativitáselmélet? (Búvár Könyvek)

Amikor a század elején a huszonegynéhány éves Einstein közzétette az általa kidolgozott relativitáselméletet, sokan fantasztának tartották, s nevét a humor is szárnyaira kapta. Valójában Einstein elméletét csak kevesen értették, s ez még ma is a fizika "nehéz kérdései" közé tartozik. Landau és Rumer, a két kiváló szovjet fizikus is nehéz feladatra vállalkozott: népszerűen ismertetik Einstein elméletét, annak mindennapos, gyakorlati vonatkozásait. A szellemesen és hitelesen megírt könyvet Dala László Einstein-életrajza és Kassovitz Félix művészi illusztrációi egészítik ki. A fordítás Abony Iván munkája.
2.000 Ft

Bächer Iván - Sétatárs

"Isten nevében!" Kardos G. György mind a négy regényének írását ezzel a nekifohászkodással kezdte. Valódi kéziratok maradtak utána, mert a szerző töltőtollal írt, fekete tintával - az utolsó litert Nagy Lászlótól kapta -, spirálfüzetbe, ágyán fekve, nem lévén íróasztala. Ha más nem is jelezné - persze jelzi -, ez is mutatja: hiába szólt róla kicsinylőn, hiába volt, hogy alig beszélt róla, s ha igen, akkor is zavartan, kelletlenül: az írás, a regényírás szent dolog volt nála. Ez a látszólag vicces, bohém, szerte lévő ember végtelen tudatossággal, pontossággal írta meg fő műveit; igazi író volt, egész élete az írásnak rendelődött alá, az írás a legbenső énjéből fakadt. Ő volt az író. Ez a kis könyv őróla szól. Az íróról, aki életének utolsó másfél évtizedében a szerzőnek nem csupán közeli barátja, sétatársa, cimborája, napi beszélgető partnere volt, de írói, emberi példaképe, pótapja is, aki a halála óta eltelt másfél évtizedben mindennap ott sétált mellette a pesti utcán, és ott sétál ma is.

2.000 Ft

Dr. Wildner Ödön - Goethe- Breviárium

„Ez a breviárium: kísérlet. Azzal próbálkozik, mint lehetne Goethe életének és művészetének nagy kincséből a mai magyar nagyközönségnek egy kis tájékoztatást nyújtani, nem abból a célból, hogy a világirodalom és emberi történet egyik legnagyobb mesterének a forrásoknál, saját írásaiban való tanulmányát, élvezetét pótolja, nélkülözhetővé tegye – hisz ez képtelen vállalkozás volna – hanem éppen ellenkezőleg, hogy emlékeztessen ennek szükségére, hogy mentől többekben kedvet ébresszen az emberi kultúra egyik örök, üde forrásának fölkeresésére. Mint általános tájékoztató, bevezető s útmutató nem lép föl azzal az igénnyel, hogy mentől több újat mondjon. Ez a Goethe-irodalom óriás és szakszerű munkássága után igen bajos is, de a kiadó és szerkesztő jelen céljával nem is fért volna össze. Így a szerkesztő inkább iparkodott a megbízhatóbb kutatás eredményének összefoglalására, bár helyenként eredeti megállapításoktól és ítéletektől sem idegenkedett…”
2.000 Ft