Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Liebner János - Mozart a színpadon

2.800 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

TARTALOM

A "szabad művész" 5
A mozarti esztétika és dramaturgia 8
Schuldigkeit, Apollo, Finta semplice, Bastien 12
Mitridate, Ascanio, Sogno, Lucio Silla, Betulia 15
Thamos, Finta giardiniera, Ré pastore, Petis riens 19
Semiramis, Zaide 22
Idomeneo 27
A szöktetés a szerájból 47
L'oca del Cairo, Lo poso deluso, A színiigazgató, Figaro házassága 62
Don Juan 92
Cosi fan tutte, Titus 137
A varázsfuvola 151
Mozart drámai művei 171
Fontosabb forrásmunkák 173
Szerző Liebner János
Fordította
Kiadó Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás Éve 1961
ISBN
Kötés Típusa félvászon
Állapot jó - borító sarka sérült

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kőrössi P. József - A megrendülés segédigéi - EP 1950-2016 (Hangoskönyv-melléklettel)

Az augusztus legvégén megjelenő kötetben több, mint hatvan író, művész, közéleti személyiség megrendült emlékezése olvasható Esterházy Péterről. A könyvet Esterházy Péter életét követő fényképekkel illusztráljuk.
A könyv hangoskönyv melléklettel kapható.
2.850 Ft

Hevesi Sándor - Shaw- Breviárium

A George Beranrd Shaw életét megrajzoló magyar alkotók közül Hevesi Sándor mindenképpen autentikus, megbízható és avatott tollú szerző. Nemcsak kortársak voltak, hanem egyként színházi emberek is. Hevesi 13 Shaw-darabot ültetett át magyar nyelvre, melyeket ma is megtalálunk a színházak repertoárjában. A kötet nemcsak Shaw színes egyéniségét, színpadi szerzőn túlmutató jelentőségét mutatja be, de összefoglalja a magyar színpadra állított darabjait, hanem bemutatja Shawt a nagy nemzetekhez fűző érzelmeit, kapcsolatait, viszonyrendszereit. Remek keresztmetszetét adja egy életműnek magyar szempontból, magyar vonatkozásokkal.
2.850 Ft

Márai Sándor - Föld, Föld!...(Emlékezések)

A Föld, Föld!... című visszaemlékezés Márai Sándor emigrációjának és a németek, majd a szovjetek által megszállt Magyarországnak szubjektív hitelességgel megírt története. Ezt a művét szokás az Egy polgár vallomásai folytatásaként számon tartani. A hang ugyanaz a vallomásosság. Szenvedélyesen ír egy országról, népről és nyelvről, az író szerepéről a megváltozott körülmények között. A lehetőségek számbavétele után minden írónak döntenie kell, meddig hajlandó közösséget vállalni a kiépülő diktatúrákkal. A német csapatok bevonulásakor még megoldás volt Márai és családja Leányfalura költözése, de a háború befejezése után a szovjet hadsereg tartós jelenléte és a mindent elnyomó kommunista befolyás egyértelműen az ország elhagyására késztette. A visszaemlékezés először 1972-ben látott napvilágot Torontóban, s az író méltán egyik legnépszerűbb írása.
2.700 Ft