Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Márai Sándor - Föld, Föld!...(Emlékezések)

2.700 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
A Föld, Föld!... című visszaemlékezés Márai Sándor emigrációjának és a németek, majd a szovjetek által megszállt Magyarországnak szubjektív hitelességgel megírt története. Ezt a művét szokás az Egy polgár vallomásai folytatásaként számon tartani. A hang ugyanaz a vallomásosság. Szenvedélyesen ír egy országról, népről és nyelvről, az író szerepéről a megváltozott körülmények között. A lehetőségek számbavétele után minden írónak döntenie kell, meddig hajlandó közösséget vállalni a kiépülő diktatúrákkal. A német csapatok bevonulásakor még megoldás volt Márai és családja Leányfalura költözése, de a háború befejezése után a szovjet hadsereg tartós jelenléte és a mindent elnyomó kommunista befolyás egyértelműen az ország elhagyására késztette. A visszaemlékezés először 1972-ben látott napvilágot Torontóban, s az író méltán egyik legnépszerűbb írása.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

TARTALOM

Első rész 5
Második rész 89
Harmadik rész 205
Jegyzetek és hivatkozások 337
Szerző Márai Sándor
Fordította
Kiadó Helikon Kiadó
Kiadás Éve 2002
ISBN 9632087941
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kártyakönyv - 52 játék, 52 technika, 52 trükk

Két dologra lesz szükségünk, ha látványos keveréssel, kártyatrükkökkel szeretnénk elkápráztatni a közönségünket: egy csomag kártyára és erre a könyvre.
A kötetből könnyen értelmezhető illusztrációk és részletes leírások segítségével tanulhatunk meg 52 kártyajátékot, 52 technikát és 52 trükköt. Megismerkedhetünk játékváltozatokkal, nyerő tippekkel, továbbá lenyűgöző keverési, emelési és osztási technikákkal.
A szerző egyszerű, hatásos bűvészmutatványok rejtelmeibe vezet be minket9 melyekkel elszórakoztathatjuk társaságunkat.

„Sokféle mánia létezik - például megalománia, cezarománia, monománia -, én kártyamániás lettem! Biztos vagyok benne, ha kézbe veszik ezt a könyvet, önök is szavatoltan lapfüggők lesznek! Mert ne feledjük: a játék a boldogság egyik legfontosabb forrása a szerelem után!"

Ungár Anikó
2.700 Ft

Vu Csing-Ce - Írástudók

Ez a könyv XVIII. századi kínai epika egyik fő műve, s A vörös szoba álma után alighanem legkiválóbb regénye. A klasszikus kínai regények mindig olvasmányos, szakadatlanul pergő, szüntelenül elbeszélő módszerével eleveníti meg szemünk előtt a régi kínai értelmiség világát, annak szűk emberi lehetőségeivel, korrupciójával, nemegyszer eljutva a maró szatíra (s irónia) álláspontjára.
A klasszikus kínai regények magyar olvasói ezúttal sem fognak csalódni, ezúttal is temérdek kalandon keresztül ismerhetik meg sok-sok „egzotikus” jelenségét a régi kínai világnak, mélyen emberi vonásokra bukkanva mögöttük.
2.690 Ft

Kőrössi P. József - A megrendülés segédigéi - EP 1950-2016 (Hangoskönyv-melléklettel)

Az augusztus legvégén megjelenő kötetben több, mint hatvan író, művész, közéleti személyiség megrendült emlékezése olvasható Esterházy Péterről. A könyvet Esterházy Péter életét követő fényképekkel illusztráljuk.
A könyv hangoskönyv melléklettel kapható.
2.850 Ft