Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Michael S. Sanders - Versenyben Provence-szal (Szarvasgomba, oliva, bazsalikom)

1.850 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Párizstól távol, Provence-hoz közelebb, a Lot folyó völgyében rejtőzik Les Arques, egy dombtetőn gubbasztó, 159 lakosú isten háta mögötti francia falucska. A modern kor hatásaitól alig érintett településre is az elnéptelenedés várt, ám egy halott szobrász emléke és hagyatéka elindította a túlélésért vívott harcot. A történet erről a különleges, vadregényes vidékről, a csodabogár művész, Zadkine sorsáról, az itt élő emberek leleményességéről, és mindenekelőtt Jacques Ratier-ról, a híres séfről és feleségéről, Noëlle-ről szól, akik létrehozták a község egyetlen működő vállalkozását, egy virágzó éttermet, amely Les Arques jövőjének legfőbb biztosítéka. Bár e táj természeti adottságai mostohábbak, mint a tengerparti településeké, azonban gasztronómiája bátran versenyre kelhet a híres Provence-i konyhával. A könyvnek különös bájt kölcsönöz az amerikai szerző látásmódja, amint rácsodálkozik az európai ember számára magától értetődő dolgokra. Sanders eredeti szándéka az volt, hogy feltárja egy francia étterem működésének belső titkait, de végül sokkal gazdagabb világba botlott. A Sanders család személyes élményein keresztül ismerhetjük meg a francia étkezési kultúra, konyha, vidéki életforma gazdag és izgalmas hagyományait, a falu és a környék történetét. Hétpecsétes titkokat fedezünk fel a szerző társaságában, a többi között, hogy miként állítják elő a híres foie gras-t, azaz a hízott liba- és kacsamájat, vagy hogyan kutatják fel a szarvasgombát a termőhelyén. Sok érdekes dolgot tudunk meg, miközben meghallgatjuk, amint egy séf a Michelin csillagok körüli kétségeiről vall, vagy amikor egy vaddisznóvadászat után, konyhaasztal mellett üldögélve rájövünk, hogy a paraszti tudás és bölcsesség mindennek a mozgatója. Mire az izgalmas, olvasmányos kötet második fejezetéig eljutunk, már kiderül, hogy Les Arques-ban az élet minden, csak nem unalmas. A könyv megérdemelten lett nemzetközi bestseller.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző Michael S. Sanders
Fordította Gergely Anikó
Kiadó Kelly Kft.
Kiadás Éve 2005
ISBN 9638681721
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Székely Magda - Régi és új versek

Leüthetsz. Én nem ütök vissza.

Az én kezem gyönge a rosszra.

A hulló test helyén leüthetetlen

erősen áll az én igazi testem.

1.890 Ft

Láng György - Terítéken az életem - Kóstoló az én XX. századomból

Ebben a végtelenül megindító és szórakoztató emlékiratban Láng György meséli el a maga rendkívüli életét. Az Ő amerikai életútja valóban egyedülálló, és nagyon örvendetes hogy ösztönző történetét megosztja a világgal. A zenének szentelt fiatalsága után, gyötrelmes, személyes tragédiákon át jut el a győzelemig, mint világhírű vendéglátási szakember, és mindvégig épen megőrizte életszeretetét, valamint azt a képességét, hogy örömet szerezzen másoknak. Kétségtelen, hogy munkássága jelentős mértékben gyarapította Amerika kulturális örökségét.
1.890 Ft

Leon Uris - Döntés


"A Washingtonból kisereglett nézők közben kiterítették plédjeiket a Manassasra néző lankák zöld gyepére, előszedték a piknikes kosarakba csomagolt finomságokat, és vidám éljenzéssel, jóízűen falatozva figyelték harcba induló fiaikat, fivéreiket, apjukat.
Az 1. Philadelphiai Tengerészgyalogos-szakaszt vezető Merriman hadnagy megcsókolta feleségét és lányait, s büszkén továbbvonult, hogy csatlakozzon a sebtében szervezett tengerészgyalogos-zászlóaljhoz, melynek legtöbb tagja a háromhetes kiképzésnél többel nemigen dicsekedhetett.
A lelkesedés azonban határtalan volt, az emberek olyan serényen igyekeztek a csatába, hogy Kunkle alig bírta tartani az ütemet a dobjával. A Jerome House magaslaton, a Bull Run partján telepedtek le. A terv úgy szólt, hogy átkelnek a folyón, elfoglalják a kőhidat, és biztosítják a tüzérség átkelését. A hegyoldalról, mintha az egész helyszín egyetlen hatalmas sportpálya lett volna, a nézők éljenzését lehetett hallani.
- Hurrá! Hurrá! - visszhangzották a hegyoldalak. Az északiak optimizmusa nem ismert határokat." 
1.890 Ft

Száraz Miklós György - Írd fel házad kapujára...

Ez könyv a zsidóság több ezer esztendős történetéről mesél. Illetve nemcsak történelemről, hanem vallásról, hagyományról, hétköznapokról és ünnepekről, szokásokról, jelképekről is. Másként nem is nagyon lehet, hiszen ha igaz, hogy az ember elválaszthatatlan a múltjától, országa és népe történetétől, hagyományaiktól olykor a vallásától is, akkor ez a zsidóságra sokszorosan igaz.
Egy család, sőt egyetlen ember története is "nagy falat", egy országé vagy népé pedig valójában megismerhetetlen. Hogyan lehessen hát a zsidóság kontinenseken átívelő, több ezer éves történetét egyetlen vékonyka könyvben bemutatni, mely ráadásul tele van képekkel is?
Talán úgy, ahogyan itt történik.
Ezt a könyvet ugyanis nem tudós írta, hanem szépíró, és nem tudományos szándékkal, hanem azért, hogy szórakoztasson. Így aztán ez a munka nem is törekszik teljességre, hanem olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek a zsidósággal kapcsolatban sokunkat érdekelhetnek. Szabadon kalandozik az időben, hol előreszalad, hol visszakanyarodik, ráadásul térben is sokfelé elkóricál. Nem a zsidóság háborúiról, az ókori Izrael és Júda híres vagy kevéssé ismert királyairól, nem is a zsidó vallásról mesél, hanem inkább az emberekről. Mindannyiunkról. Rólunk, zsidó és nem zsidó emberekről.
1.890 Ft