Leírás és Paraméterek
A nemes aszúborok alapanyaga, az aszúszem, különleges klimatikus adottságok eredményeképpen jön létre. A gondosan, kézzel válogatott aszúszemeket újborban áztatják és az ebből nyert gazdag mustot erjedés után még hosszú ideig fahordóban érlelik. Gyümölcs, kajszibarack és botritisz az illatban. Izében citrusos, mézes, gyümölcsös jegyek, hosszú utóízzel.
Fogyasztását 10-12 °C-ra hűtve desszertekhez vagy libamájhoz ajánljuk.
Megnyert díjak:
Vélemények
Hasonló termékek
Juliet Victor Birtok furmint 2017 - 0,75l
Nagyon tiszta, halvány szalmasárga színű; birskörte, kevés vanília és mogyoró jellemzi az illatát.
A korty kerek, citrusokkal, kevés ásványossággal, élénk savakkal és hosszú lecsengéssel. Komplex és nagyon egyensúlyos bor.
Tokaji Szamorodni édes 2017 - 0,5l
70 százalék Zéta, 30 százalék Sárgamuskotály.
A 17 fokon történő reduktív erjesztést, 2 éves hordós érlelés követi 220 literes magyar tölgyfa hordóban. Elegáns borkülönlegesség,sárgabarck illat,méz,vanília jegyei a szájban fellelhetőek fogyasztásakor.