Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Faludy György - Pokolbeli napjaim után

3.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

"Megálltam a Hermina úti villa előtt, és csendesen felszóltam a második emeleti sarokszobába, ahol égett a villany. Anyám jött le értem.

- Amerikából könnyebb volt hazajönni, mint Recskről - mondta és sírt.

A lépcsőház olyannak tűnt, mint a frissen metszett márvány."

Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

A magyar Gulágnak is nevezett Pokolbeli víg napjaim a recski táborból való szabadulással végződik. A pokoljárás azonban ezzel nem ért véget: a vörös zsarnokság igáját nyögő Magyarországon újabb meg újabb megpróbáltatások várnak a nyughatatlan költőre. A Forradalom extázisát a menekülés követi, s mire Faludy megtalálná helyét a világban, újabb tragédia taglózza le: felesége halála.

A híres önéletrajzi trilógia eme második része, mely két másik kötetével egyetemben a század egyik legmegrendítőbb magyar irodalmi kordokumentuma, tíz zaklatott év történetét meséli el.

Szerző Faludy György
Fordította
Kiadó Alexandra Kiadó
Kiadás Éve 2006
ISBN 9633700418
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Abonyi István - Gépesítési útmutató


Az erdőkről és a vadgazdálkodásról szóló 1961. évi VII. törvény XI. fejezete az erdőgazdálkodásban a műszaki fejlesztést a következőkben szabja meg:
"Az erdőgazdálkodásban a termelékenység növelése, a munka megkönnyítése, a nehéz és veszélyes fizikai munka megszüntetése érdekében - a gazdaságosság szem előtt tartásával - a legfejlettebb technika alkalmazására és a korszerű termelési eljárások bevezetésére kell törekedni."
Törvényünk a műszaki fejlesztést az erdőgazdálkodásban tehát hármas cél elérésében jelöli meg. A műszaki fejlesztés célja a termelékenység növelése, hogy eleget tegyünk törvényünk más helyen kimondott parancsának, éspedig annak, hogy a meglevő erdő korszerű kezelése, az új erdőtelepítések és a fásítások révén az ország élőfakészlete tovább növekedjék, a népgazdaság és a lakosság több, jobb és olcsóbb fához jusson. Célja a műszaki fejlesztésnek az is, hogy társadalmunk legfőbb értéke, az ember érdekében megkönnyítsük a munkát, és végül hogy fokozatosan szüntessük meg a nehéz és veszélyes fizikai munkát.
Nem lehet vitás, hogy ezeknek a céloknak az eléréséhez, vagyis törvényünk határozott parancsának helyes végrehajtásához vezető utak között egyik legfontosabb a gépesítés fejlesztése.
Éppen ezért a gépesítés jelentőségét erdőgazdálkodásunkban elméleti és gyakorlati síkon egyaránt tovább kell fokoznunk.
Modern erdőgazdálkodás, erdőművelés, a kitűzött terveknek időre való elvégzése számtalan viszonylatban el sem képzelhető ma már megfelelő gépesítés nélkül. Gépesítéssel nem egy olyan tényező akadályozó hatását tudjuk kiküszöbölni, melyek egyébként befolyásunktól függetlenek. Gondolok itt elsősorban az időjárás kiszámíthatatlan viszontagságaiból eredő hátráltatásokra.
Törvényünk előírja azt is, hogy: „A műszaki fejlesztést a szervezett tudományos kutató munka eredményei és a nemzetközi tapasztalatok gyakorlati felhasználásával is elő kell segíteni." Ezért a Gépesítési Útmutatót megfelelő kísérletek eredményeire, továbbá a gyakorlatban szerzett műszaki tapasztalatokra alapozva kutatóink és szakembereink közreműködésével készítettük el.
A Gépesítési Útmutatót azzal az utasítással adom az erdőgazdasági dolgozók kezébe, hogy iparkodjanak az itt közölt anyagot mielőbb és jól elsajátítani, hogy ismereteiket munkájukban is hasznosíthassák. Remélem, hogy a mutató anyagának helyes elsajátítása eredményeképpen a dolgozókra bízott gépek üzembiztonsága fokozódni fog és élettartamuk is megnövekszik majd. Végül nem utolsó sorban remélem, hogy az Útmutató helyes gyakorlati alkalmazása folytán a baleseti veszélyek is jelentősen csökkenni fognak.
Végül felhívom az erdőgazdaságok vezetőit, hogy a korábban kiadott összefoglaló szakmai utasításokhoz hasonlóan mielőbb gondoskodjanak a Gépesítési Útmutató anyagának szervezett oktatásáról.
Budapest, 1962. március 22-én.
Dr. Balassa Gyula
az Országos Erdészeti Főigazgatóság
vezetője. 
3.000 Ft

Omid Scobie és Carolyn Durand - A szabadság nyomában - Harry és Meghan - Egy modern királyi család

Amikor kipattant a brit királyi herceg és az amerikai színésznő románcának híre, a világ szinte csak rájuk figyelt, a média fokozott érdeklődéssel követte az eseményeket. Ám hiába olvashattuk folyamatosan a sussexi herceggel és hercegnével kapcsolatos címlapsztorikat - eljegyzésükről, esküvőjükről, Archie fiuk születéséről, majd arról a példátlan döntésükről, hogy szakítanak a királyi udvarral -, kevesen ismerik Harry és Meghan igaz történetét.

A szabadság nyomában révén most először tekinthetünk a szalagcímek mögé, feltárva Harry és Meghan közös életét, eloszlatva a sok pletykát és félreértést, melyekkel a párnak meg kellett küzdenie. Omid Scobie és Carolyn Durand a brit királyi család programjairól tudósító újságírócsapat tagja, így náluk jobban kevesen ismerhetik a fiatal pár életét.

Scobie és Durand interjúkat készítettek a párhoz legközelebb álló emberekkel, így A szabadság nyomában egyedülállóan őszinte, közeli és lefegyverző portré egy magabiztos, befolyásos, forradalmi gondolkodású párról, akik nem féltek szakítani a hagyományokkal. Elhatározták, hogy a reflektorfénytől távolabb fognak élni, és az egész világon egyedülálló humanitárius örökséget hagynak hátra.
3.000 Ft

Dr. Leo Galland és Jonathan Galland - Megoldás az allergiára - A tünetek mögött rejlő titkok

„Ebben a rengeteg titkot feltáró könyvben Dr. Galland túllép a hagyományos nyugati orvosláson, és olyan tudással ajándékozza meg olvasóit, amellyel visszafordíthatják az allergiájukat, és újra kicsattanó egészségnek örvendhetnek." DR. FRANK LIPMAN, a The New York Times sikerlistás szerzője.

Allergiajárvány terjed világszerte. Egymilliárdan szenvednek olyan allergiás megbetegedésekben, mint az asztma, a szénanátha, az ekcéma vagy a különböző ételallergiák. És ez csak a jéghegy csúcsa. Ebben az úttörő jelentőségű munkában a több tudományos díjat nyert Leo Galland feltárja azokat az egyre nagyobb számban megjelenő rejtett allergiákat, melyek súlygyarapodást, kimerültséget, depressziót, ízületi fájdalmat, fejfájást, ADHD-t, emésztési problémákat és sok egyéb nyavalyát okozhatnak. Megdöbbentő, új kutatások számolnak be arról, hogy a fentiek hogyan függnek össze az allergiával eredendően összekapcsolódó immunegyensúllyal. A zseniális klinikai orvos, Dr. Galland azért tárja elénk ennek az áttörő erejű tudománynak az eredményeit, hogy több ezer olyan betegnek segíthessen megválaszolni a nagy kérdést - Doktor úr, mi bajom lehet? -, akiket titokzatos tünetek gyötörnek. Ebben a küldetésben a fia, Dr. Jonathan Galland - a szenvedélyes író az egészséges életmód témájában és a környezetvédelem pártolója - csatlakozik hozzá, miközben feltárják az igazságot, hogy amint a Föld környezeti egyensúlya, ugyanúgy a mi szervezetünk egyensúlya is eltolódott. A modern világ a sok szennyeződéssel, az egészségtelen étkezési szokásokkal, a testmozgás hiányával és az antibiotikumok túlzott használatával csak tüzeli az allergiák terén észlelt növekedést. A Megoldás az allergiára mélyrehatóan megvizsgálja, hogyan állíthatjuk helyre az immunegyensúlyunkat a táplálkozásunkon és az életmódunkon keresztül, hogy gyógyszerek nélkül fordíthassuk vissza gyötrő allergiáinkat. Könnyen követhető táplálkozási programot kínál, mely egy Háromnapos Nagy Tisztítással kezdődik az emésztőutak kitakarítására, hogy újra a kezünkbe vehessük az irányítást. Ha asztma, ekcéma vagy orrmelléküreg-gyulladás kínoz, ha eleged van a fájdalomból, a kimerültségből, a tompa agyműködésből, a súlygyarapodásból, a depresszióból és a szorongásból, vagy éppen azon tűnődsz, hogy mi állhat titokzatos tüneteid hátterében, akkor jó nyomon jársz: Dr. Galland klinikai gyakorlata és a legújabb tudományos eredményekre való egyedi rálátása segíthet visszakerülnöd az egészség útjára.

 „A Megoldás az allergiára átírja a játékszabályokat! Végre egy tudományosan igazolt megközelítés az egyre terjedő allergiás megbetegedések problémájára." DR. DAVID PERLMUTTER, a Gabonaagy című, The New York Times sikerlistás könyv szerzője

3.000 Ft