A frissen főtt eper és baracklekvár illata akkor a legédesebb, ha a nagymamánk konyhájában száll. Milyen jó lenne, ha minden nap olyan befőttet bonthatnánk, amelynek a tetejére a nagyink saját kezűleg kötötte a masnit! Mert az a masni nem csak arra szolgál, hogy a porvédő textilt rögzítse az üveg tetején, hanem arra, hogy rögtön észre vegyük: szeretettel készült. Mert a gondoskodás nem csupán abból áll, hogy a legérettebb, legfinomabb gyümölcsöket válogatja össze a nagymama, szívvel-lélekkel, időt nem sajnálva.
De jó volna, mindig ilyen finomságokat enni, de jó lenne, ha mindig a nagymama kamrájába mehetnénk befőttet válogatni, füstölt kolbászt csenni! De hol van már az a kert, hol van már az a nyár? Ki ér rá manapság befőttet eltenni?
Lelkes csapatunk minden műkedvelőnek elhozza a nagymama konyhájának ízeit, hangulatát, és olyan csemegéket gyűjtünk össze, amelyek éppen olyan lelkiismeretesen, szeretettel készültek, mint amelyre gyermekkorunkból emlékezünk. Az eperlekvárban a meleg napsütés, a barackban a fáramászás hangulata köszön vissza. A málnaszörpöt kortyolva a guruló, piros málnaszemek jutnak eszünkbe, a füstölt finomságokról pedig a nagypapa kedves kacagása disznóvágás idején.
A lekvárok, befőttek, ízlelőbimbóinkat kényeztető remekek nem utazzák körbe a fél világot, nem nyomták tele őket „kitudjamiféle” tartósítókkal, színező anyagokkal és egyéb rémségekkel. Nem csak nekünk fog ízleni, de bátran adhatjuk gyermekeinknek, unokáinknak.
Roskadó polcaink nyalánkságai a legnagyobb gondossággal készülnek, éppen úgy, mint amikor valaki azt saját szeretteinek süt-főz. Így találkozik a minőség, a megbízhatósággal. A családi gazdaságokban, fenntartható gazdálkodással készült ínyencségeket 2010 óta a Stelázsiban minden kedves vevőnk felfedezheti.
Szolgáltató adatai:
Munkatársaink:
Móró Márk
|
|