Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Mi illik a sajtokhoz? – Mézek, lekvárok és chutney-k párosítása

Mi illik a sajtokhoz? – Mézek, lekvárok és chutney-k párosítása

A sajtok karakteres ízvilága kiválóan párosítható kézműves lekvárokkal, mézekkel vagy akár fűszeres chutney-kkal. Ezek a kiegészítők nemcsak kiemelik a sajtok különleges jegyeit, hanem izgalmas kontrasztokat is teremtenek az asztalon. Nézzük, melyik sajtféle mellé mit érdemes választani!

 

Lágy, friss sajtok mellé

A mozzarella, ricotta, vagy friss kecskesajt mellé jól illenek az enyhén savanykás vagy virágos ízű lekvárok és mézek. A bodzalekvár, ribizlilekvár, valamint az akácméz tökéletes harmóniát alkotnak ezekkel a sajtokkal.

Tipp: A még selymesebb ízélményért kenj egy vékony réteg vajat a pirítósra, mielőtt a lekvárt ráhelyezed. A vaj lágy textúrája és enyhe íze tökéletesen kiegészíti a lekvár édességét és gyümölcsösségét.

Félkemény sajtokhoz

A trappista, gouda vagy edami jellegű sajtok ízvilágához jól passzolnak a gyümölcsös lekvárok, például az őszibarack vagy szilvalekvár. Ezeket kiegészítheted egy kanál hársmézzel is, amely lágyan édes, mégsem nyomja el a sajt ízét.

Variáció: Készítheted ezt a reggelit görög joghurttal is a még krémesebb textúráért, vagy adhatsz hozzá egy kevés granolát vagy müzlit a ropogós textúráért.

Kéksajtokkal párosítva

A gorgonzola vagy rokfort típusú erőteljes, sós sajtokhoz édes és telt kiegészítők illenek. Egy fügelekvár, körtés chutney vagy sötétebb, gesztenyeméz harmonikusan egészíti ki ezeket az ízeket.

Lekváros reggeli ötlet palacsintával

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cukormentes egzotikus