Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Alvah Bessie - Újra Spanyolország (Tények és Tanúk sorozat)

890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
"...De a háborúnak nincs vége, és a Madridban meghaltak nem hajlandók sírjukban nyugodni. Ugyanazok az emberek ők, akik az utcákon tüntetnek Spanyolország minden városában ezekben a napokban. Azok a diákok, munkások, sőt lelkészek, akik egykor majd visszakövetelik országukat. Nem bűnbánóak; nem vezekelnek, még nem >>váltotta meg<< őket a harminchat év kemény munka."
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző Alvah Bessie
Fordította Veres Júlia
Kiadó Magvető Könyvkiadó
Kiadás Éve 1980
ISBN 9632711815
Kötés Típusa papír / puha kötés
Állapot közepes - kopott borító, sérült könyvgerinc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kolozsvári Grandpierre Emil - A szerencse mostohafia (Tények és Tanúk sorozat)

"Életrajzi regényemből, amely egyben családregény, Gyurka bátyámat nem hagyhattam ki. Ám alig kezdtem foglalkozni vele, kiderült, hogy zsúfolt, gazdag, hatalmas élete szétverné a már megkezdett munka kereteit. Külön regényben foglalkozom hát vele..."
890 Ft

Pusztaszeri László - Görgey Artúr a szabadságharcban (Nemzet és Emlékezet sorozat)

"... Lisznyai Kálmán, a Görgey kíséretéhez tartozó költő odakiáltott a csapatok előtt álló és az ellenséges tűz által közvetlenül fenyegetett parancsnoknak: >>- Tábornok úr, ugrassa a lovát jobbra, mert istenuccse leüti a golyó!<< Görgey visszanézett, s csak enyitt mondott: >>- Ha fél, hazamehet!<< Majd a csatának abban a válságos pillanatában, amikor a II. hadtest két zászlóalja megingott, és úgy látszott, hogy a 66. honvédzászlóalj sem tud sokáig kitartani, a tábornok kíséretéhez fordult, és így rendelkezett: >>- Tiszturak! Le a lóról, rendezzék ezt a zászlóaljat rohamra, tíz perc alatt Perednek kezünkben kell lennie!<<"
890 Ft

Robert és Michael Meeropol - A fiaitok vagyunk (Tények és Tanúk sorozat)

Sokan vagyunk még, akiknek személyes emléke az ötvenes évek hidegháborús Amerikájában atomkémkedéssel vádolt Rosenberg házaspár pere. A Meerpol házaspár örökbe fogadta két kisfiukat, akiket bizonyos provokációk arra késztettek, hogy nyilvánosság elé lépjenek, és feltárják egész pályafutásuk alakulását 1974-ig, amíg e könyv írásába belefogtak.
890 Ft

Markos György - Vándorló fegyház (Tények és Tanúk sorozat)

Történelmi tényeket tárgyal, és mégsem történetírás, mert hangsúlyozottan csak azt írja meg, amit maga látott és tapasztalt. A Margit körúti, a sopronkőhidai fegyház, a németországi halálmenet csak kerete az emberi hősiesség és nagyság nem szokványos ábrázolásának, Bajcsy-Zsilinszky Endre, Rajk László, Révay Kálmán, Pataki István és mások sorsának.
890 Ft