Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Borisz Pilnyak - OKÉ (Tények és Tanúk sorozat)

890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

Hollywood filmparadicsoma, New York felhőkarcolói. A washingtoni politika árnyoldalai, a rettegett Al Capone Chichagója. Milliárdosok fényűző szalonjai, néger gettók nyomora. Henry Ford álom-autógyára, rezervátumok komor rézbőrűi. Világhírű írók, művészek és az utca embere. A korlátlan lehetőségek hazája: Amerika, anno 1931. Egy szovjet ember és kora egyik legeredetibb írója, Borisz Pilnyak rácsodálkozik Amerikára, elképed, elszórakozik, és közben mindvégig megszállottan hisz saját hazája céljaiban, választott és vállalt útjában, jövőjében.

Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

„Ebben az országban – jegyezte meg egy beszélgetésben Borisz Pilnyak a 30-as évek derekán – senki sincs, akinek ne fordult volna meg a fejében, hogy egy nap golyót röpíthetnek a tarkójába.” Pilnyak fejében azonban nemcsak a golyó általi kivégzés eleve bűnös gondolata fordult meg, hanem pár évvel később a szóban forgó golyó is, lévén az orosz író egyike az 1937–1938 közötti „nagy terror” során politikai okból (magyarán: semmiért) halálra ítélt és kivégzett hétszázezer szovjet állampolgárnak.
Szerző Borisz Pilnyak
Fordította Soproni András
Kiadó Magvető Könyvkiadó
Kiadás Éve 1983
ISBN 9631400131
Kötés Típusa papír / puha kötés
Állapot közepes - kisebb sérülés a könyvgerincen, kis gyűrődés a hátlapon

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Robert és Michael Meeropol - A fiaitok vagyunk (Tények és Tanúk sorozat)

Sokan vagyunk még, akiknek személyes emléke az ötvenes évek hidegháborús Amerikájában atomkémkedéssel vádolt Rosenberg házaspár pere. A Meerpol házaspár örökbe fogadta két kisfiukat, akiket bizonyos provokációk arra késztettek, hogy nyilvánosság elé lépjenek, és feltárják egész pályafutásuk alakulását 1974-ig, amíg e könyv írásába belefogtak.
890 Ft

Markos György - Vándorló fegyház (Tények és Tanúk sorozat)

Történelmi tényeket tárgyal, és mégsem történetírás, mert hangsúlyozottan csak azt írja meg, amit maga látott és tapasztalt. A Margit körúti, a sopronkőhidai fegyház, a németországi halálmenet csak kerete az emberi hősiesség és nagyság nem szokványos ábrázolásának, Bajcsy-Zsilinszky Endre, Rajk László, Révay Kálmán, Pataki István és mások sorsának.
890 Ft

Schifferné Szakasits Klára - Holtvágányon 1950-1956 (Tények és Tanúk sorozat)

A Holtvágányon (1950-1956), Schifferné Szakasits Klára legújabb könyve férje és apja letartóztatása utáni időket, az 1950-től 1956-ig terjedő éveket, a kitelepítés időszakát mutatja be. A debreceni évek hétköznapjait, a mindennapi megélhetésért folytatott harcot, a bizonytalanságot, a félelmet a holnaptól, a szeretteiért érzett aggódást, apró örömöket és a reményt, hogy egyszer majd újra együtt lesz a család... Különösen érdekes részei a kötetnek azok a fejezetek, amelyek a késleltetett rehabilitációval foglalkoznak. A kor történéseinek megismertetése a történészek feladata, de az események megértését csak olyan életrajzregények teszik lehetővé, mint Schifferné Szakasits Klára Holtvágányon című munkája.
890 Ft

Kazinczy Ferenc - Az én életem (Nemzet és Emlékezet sorozat)

Az ifjú írót meleg tüzű tekintetével regényes táj közepén, jón oszlopfőn ülve ábrázolta a művész, Stunder, s jellemző módon a lázadó nagy eszménykép, Rousseau mellszobrát is oda festette - ahogy az is jellemzők, hogy idővel (a vászon sérülése folytán) a romantikus angolkert s Rousseau alakja egyaránt eltűnt a képből: Ferenczy István klasszicista márványszobra s a későbbi ábrázolások hűvösebb, fanyarabb, voltaire-i arcát hagyták ránk Kazinczynak, amint csípős epigrammái, metsző tollcsatái is. A kötet restaurátori munkája a hitelesebb, eredeti képet igyekszik életre kelteni: a franciakertté nyesegetett Pályám emlékezete mögött az első kidolgozások s a kiadatlan naplók Confessions-őszinteségű őskertjét s benne szépprózánk mindmáig kellően föl nem fedezett nagy ember- és korábrázoló stílusművészét, akinek drámai elevenségű önéletrajzi írásai voltaképp a hiányzó XVIII-XIX. századi magyar társadalmi regényt pótolják.
890 Ft