Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Kerényi Károly - Kallimachos himnuszai (Devecseri Gábor által dedikált) (Görögül és magyarul)

6.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Alexandriában a Nagy Sándor nyomdokain támadt hellénisztikus kultúra első városában települt át a görög élet melegében kibontakozott szellemi világ a hűvös könyvtárba, egy még sokkal forróbb keleti élet hevétől idegenül, távolságtartóan elvonulva. Egyiptomi papirusznádból megszövődik a könyvek úszó szigete, a hellasi vagy akár gyarmati - például kyrénéi - hazájuktól elszakadt szellemi görögök előkelő hajója. A kyrénéi Kallimachos legelső szigorú kormányosa és őre e csodálatos alkotmánynak, amelynek a titka e himnuszok megértésének kulcsa is.
A titok az, hogy itt Görögországot, az istenjelenésektől és minden ősi hagyománytól megszentelt tájakat, templomokat, helységeket és zugokat s a történéseket, ismétlődőket vagy egyszeri furcsákat, amiket ezek láttak, viszik magukkal a hajósok idegenbe, viszik magukkal az időből és feledésből emlékeztető és megtartó jelekbe tömörítve. Ezek a jelek veszik körül őket varázshajójukon, mint a halott egyiptomiakat a sír falára írt hieroglifák, amelyek elolvasva varázsigékké válnak s színes és eleven létet idéznek fel.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző , Laub Emil
Fordította Devecseri Gábor
Kiadó Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
Kiadás Éve 1943
ISBN
Kötés Típusa félvászon
Állapot közepes - sérült borító / ragasztás gerinc mentén elvált

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Jáir Lapid - Síron túli emlékeim - Tomi Lapid története

Ismerjük el, ritkán kezdődik így önéletrajz: "Ezt a könyvet halálom után írom." Márpedig e szavakkal indul Tomi Lapid visszaemlékezése, és nemcsak azért, mert kétségtelenül nem volt egy átlagos karakter, hanem azért is, mert halála után a fia, Jáir belebújt az apja lelki bőrébe, és megírta annak "önéletrajzát", hosszú és kanyargós életútját a budapesti gettótól a miniszteri bársonyszékig. Tomi Lapid (Izraelben így vált közismertté), eredeti nevén Lampel Tomi Újvidéken született 1931-ben, jómódú magyar zsidó család egyetlen gyermekeként. A háború viszontagságos éveit Budapesten vészelte át az édesanyjával együtt, majd kivándorolt Izraelbe, ahol mint újságíró, később mint befolyásos politikus működött. Fia, Jáir Lapid apja nyomdokán jár: újságíró, televíziós személyiség, politikus - és író. A Síron túli emlékeim nem csupán egy rendkívüli személyiség hiteles, keserédes arcképe és egy történelmi korszak tanulságos ábrázolása, hanem anekdotákkal teli, sziporkázóan szellemes, szórakoztató olvasmány.
6.000 Ft

Lengyel Miklós, Ladányi Sándor, Dr. Veres József, Gáspár Károly, Dr. Veres József - Moziüzemeltetés II. kötet


Könyvünk kiadásának alapvető célja az, hogy a magyar moziüzemeltetés szakember utánpótlásának biztosításához az összes ismeretanyagot összegyűjtjük és közreadjuk. A könyv tartalmának megismerése a mozival foglalkozó műszaki szakemberek, valamint a mozik üzemeltetését kiszolgáló üzemvezetők, mozigépészek képzéséhez szükséges.
A szükséges ismereteket egységes szerkezetbe foglalt tananyagként soroljuk fel és ezzel biztosítjuk úgy az előadók, mint a hallgatók munkájának megkönnyítését.
Ez a könyv tankönyv igény kielégítése céljából készült. Tartalma és felosztása a Moziüzemvezetői és Gépkezelői Szaktanfolyam előírt tematikájára épült és az ehhez szükségeseket tartalmazza tantárgyanként bontva. Minden tantárgy végén a vizsgakérdéseket is ismertetjük. A tananyag - elsajátításának megkönnyítéséhez - különböző táblázatokat, képeket is tartalmaz, melyek a tanulmányok, valamint a gyakorlati munka során hasznos segédeszközként is felhasználhatók.
Reméljük, hogy ez a könyv hasznos tananyag lesz a moziüzemeltetés szerteágazó elvárásainak megismeréséhez. Igyekeztünk az elméleti és a gyakorlati oktatást egységes egésszé alakítani.
Javasoljuk különböző szemléltető eszközök, oktató és videofilmek igénybevételét is. 
6.000 Ft