Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Harry herceg - Tartalék

6.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
„Az Örökös és a Tartalék – nem értékítélet, mégsem lehet félreérteni. Én voltam az árnyék, a támasz, a B terv… Akkor hívtak, ha helyettesítésre vagy figyelemelterelésre volt szükség. Ezt életem kezdetén tudatták velem, majd rendszeresen meg is erősítették.”

Édesanyja elvesztése előtt Harry herceget úgy ismerték, mint a komoly Örökös (bátyja, Vilmos herceg) gondtalan, jókedvű Tartalékát. A gyász azonban mindent megváltoztatott. Nehézségei akadtak az iskolában, dühös volt és magányos. Mivel a sajtót tartotta felelősnek anyja haláláért, nehezen fogadta el, hogy neki is a reflektorfényben kell élnie az életét.

21 éves korában csatlakozott a brit hadsereghez, ahol a fegyelem rendszert vitt az életébe. Két bevetés után hősként kezelték otthon, mégis elveszettebbnek érezte magát, mint valaha. Poszttraumás stressztől szenvedett, pánikrohamokkal küzdött. És ami a legfontosabb: nem találta az igaz szerelmet.

Aztán találkozott Meghannal. A világot magával ragadta a pár filmbeillő szerelme, és örömmel követték a meseszerű esküvőt. A sajtó azonban a kezdetektől fogva bántó, rasszista megjegyzésekkel, illetve különféle hazugságok terjesztésével támadta Harryt és Meghant. Látva felesége szenvedését, biztonságuk és mentális egészségük romlását, Harry nem látott más kiutat, mint hogy elhagyja szülőföldjét, még mielőtt a történelem megismételné önmagát. Az évszázadok során nem sokan merték otthagyni a királyi családot… az utolsó, aki ezt megpróbálta, épp Harry édesanyja volt.

A könyv keresetlen és tántoríthatatlan őszinteséggel mutatja be az önvizsgálat és a küzdelmes megértés fájdalmas folyamatát, a gyászt is legyőző szeretet örök hatalmát.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző Harry herceg
Fordította Németh Anikó Annamária és Szepes András
Kiadó Corvina Kiadó
Kiadás Éve 2023
ISBN 9789631369052
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Lengyel Miklós, Ladányi Sándor, Dr. Veres József, Gáspár Károly, Dr. Veres József - Moziüzemeltetés II. kötet


Könyvünk kiadásának alapvető célja az, hogy a magyar moziüzemeltetés szakember utánpótlásának biztosításához az összes ismeretanyagot összegyűjtjük és közreadjuk. A könyv tartalmának megismerése a mozival foglalkozó műszaki szakemberek, valamint a mozik üzemeltetését kiszolgáló üzemvezetők, mozigépészek képzéséhez szükséges.
A szükséges ismereteket egységes szerkezetbe foglalt tananyagként soroljuk fel és ezzel biztosítjuk úgy az előadók, mint a hallgatók munkájának megkönnyítését.
Ez a könyv tankönyv igény kielégítése céljából készült. Tartalma és felosztása a Moziüzemvezetői és Gépkezelői Szaktanfolyam előírt tematikájára épült és az ehhez szükségeseket tartalmazza tantárgyanként bontva. Minden tantárgy végén a vizsgakérdéseket is ismertetjük. A tananyag - elsajátításának megkönnyítéséhez - különböző táblázatokat, képeket is tartalmaz, melyek a tanulmányok, valamint a gyakorlati munka során hasznos segédeszközként is felhasználhatók.
Reméljük, hogy ez a könyv hasznos tananyag lesz a moziüzemeltetés szerteágazó elvárásainak megismeréséhez. Igyekeztünk az elméleti és a gyakorlati oktatást egységes egésszé alakítani.
Javasoljuk különböző szemléltető eszközök, oktató és videofilmek igénybevételét is. 
6.000 Ft

Kerényi Károly - Kallimachos himnuszai (Devecseri Gábor által dedikált) (Görögül és magyarul)

Alexandriában a Nagy Sándor nyomdokain támadt hellénisztikus kultúra első városában települt át a görög élet melegében kibontakozott szellemi világ a hűvös könyvtárba, egy még sokkal forróbb keleti élet hevétől idegenül, távolságtartóan elvonulva. Egyiptomi papirusznádból megszövődik a könyvek úszó szigete, a hellasi vagy akár gyarmati - például kyrénéi - hazájuktól elszakadt szellemi görögök előkelő hajója. A kyrénéi Kallimachos legelső szigorú kormányosa és őre e csodálatos alkotmánynak, amelynek a titka e himnuszok megértésének kulcsa is.
A titok az, hogy itt Görögországot, az istenjelenésektől és minden ősi hagyománytól megszentelt tájakat, templomokat, helységeket és zugokat s a történéseket, ismétlődőket vagy egyszeri furcsákat, amiket ezek láttak, viszik magukkal a hajósok idegenbe, viszik magukkal az időből és feledésből emlékeztető és megtartó jelekbe tömörítve. Ezek a jelek veszik körül őket varázshajójukon, mint a halott egyiptomiakat a sír falára írt hieroglifák, amelyek elolvasva varázsigékké válnak s színes és eleven létet idéznek fel.
6.000 Ft