Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Péterfy-Novák Éva - A rózsaszín ruha

3.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Az Egyasszony szerzőjének legújabb tárcanovellái a körülöttünk lévő világról szólnak: nőkről és férfiakról, anyákról és lányaikról, feleségekről és férjekről, gyerekekről és felnőttekről, Nagykörúton innen és túl. Péterfy-Novák Éva éles szemmel fedezi fel a repedéseket a kirakatüvegen, és szókimondóan, ám humorral és empátiával tárja azokat olvasói elé.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

PÉTERFY-NOVÁK ÉVA 1961-ben született Diósgyőrben. 2014-ben jelent meg Egyasszony című regénye, amelyben mozgás- és értelmi sérült gyermekének születését és elvesztését meséli el. A megrázó kötetből - melyet azóta több mint tízszer kellett utánnyomni - 2015-ben nagy sikerű monodrámát vitt színre az Orlai Produkciós Iroda és a Füge. A 2017-es A rózsaszín ruha című elbeszélés-gyűjtemény után két évvel jelent meg az Apád előtt ne vetkőzz című második regénye, amelynek központi kérdése, hogy meg lehet-e törni a generációkon átívelő családi mintákat. Szentesi Évával közösen írt Damaszt és paprikás csirke című kötetben tárcanovellái mellett pedig a legkedvesebb receptjei is olvashatók.
Szerző Péterfy-Novák Éva
Fordította
Kiadó Libri Kiadó
Kiadás Éve 2022
ISBN 9789636040048
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Tóth József - Délkelet-Ázsia legszebb merülőhelyei


Az Indiai- és a Csendes-óceánnal körbezárt Indokínai-félsziget és Indonéz szigetvilág, bár népszerű merülőhelyeknek ad otthont, mégis számos felfedezésre váró partszakasszal és szigettel rendelkezik. Délkelet-Ázsia mesés víz alatti világával és csodálatos tengerpartjaival a kalandvágyó könnyűbúvárok Mekkája. Több ezer szigetén álmaink trópusi merülései válhatnak valóra. A meleg, kristálytiszta víz, a káprázatos korallzátonyok, a hihetetlenül gazdag víz alatti élővilág, a számtalan hajó- és repülőgéproncs mind emlékezetessé varázsolják az itt eltöltött időt. Utazásunkat Ázsia népeinek sokszínűsége, távoli, egzotikus kultúrája és ízletes konyhája teszik teljessé. Könyvünk az utazás és búvárkodás megszervezésében segít. Bemutatjuk Vietnám, Thaiföld, Malajzia és Indonézia legszebb területeit hasznos utazási információkkal kiegészítve. A kék mélység szerelmesei több száz merülőhely rövid leírását, élővilágát és legfontosabb merülési paramétereit ismerhetik meg, térképek segítségével. A helyi búvárközpontok elérhetőségeinek és szolgáltatásainak bemutatásával akár már itthonról megszervezhető a búvárkaland. A színes fotókkal illusztrált könyv remélhetőleg kedvcsinálóként is megállja a helyét. 
3.000 Ft

Quintus Horatius Flaccus - Magyar Horatius / Horatius Noster


Részlet a kötetből:

„Horatius noster"

NYUGATEURÓPA szellemi emberét abban a korban, amelyben a költészetnek megnyílni kezd, három latin költő ragadja meg hatásával: Vergilius, mint ,imádság és költészet' - vagyis az, amit e kettőben a misztikus lélek azonosnak érez -; Catullus, mint szenvedély és költészet; Horatius, mint életbölcseség és... tegyük-e hozzá, hogy költészet?
Annyira megszoktuk már a romantika kora óta a költőt belső oldaláról, az érzelmek hullámzása felől nézni, hogy Horatius líráját Catullusé mellett nem is merjük egészen költészetnek érezni. Iskolamesterei maguk szoktatták rá a nem-latin Európa szellemi emberét mindenütt, Angliában éppen úgy, mint nálunk, erre a különösségre.
Mintha a catullusi tűz, szabadszájúság, tiszteletlenség Caesarrfal szemben egy kiszáradt iskolás lelkületnek éppen azért volna legfőbb lírai ideálja, mert elérhetetlen a számára! S mintha ugyanez az erőtlen középszerűség találna megnyugvást Horatiusban, az ,arany középszer' költőjében. Mintha önmagát állítaná oda ideálnak, amikor Horatiusról eltanítgatja, hogy ez az a költő, akinek csak a fiatalság és szegénység adott szájára vakmerő szavakat, különben a tanult művészet embere ő, és Caesar nagy tisztelője...
Nálunk magyaroknál ez az utolsó dicséret azután teljesen ellenkező értelművé fordult. Mi negyvennyolcasokká lettünk Horatiusszal szemben. Nagyszerű alkalom volt ő: megvetni azt, aki - erre a pontra tapadtak rá legtöbbnyire a megvető tekintetek - Maecenas- és Caesar-tiszteletével érvényesült, megvetni az osztályteremben, elméletileg, irodalomtörténetileg. Nem mondta-e Horatius maga, hogy költeményein fogják a gyermekeket az elemekre oktatni? Azt nem sejtette, hogy egy magyar történetfelfogás elemeire is, - egy olyan történetfelfogáséra, amely a puszta oktatásban kimerült. 
3.000 Ft

Zajtai Szabolcs - A Vörös-tenger legszebb merülőhelyei

A Vörös-tenger sokszínűsége és varázsa évezredek óta változatlanul képes magához vonzani a kultúra, a történelem és nem kevésbé a vizek szerelmeseit. A legendás tenger merülőhelyei a világ első búvárterepei közé sorolhatóak. Az egész évben ragyogó időjárás, a kristálytiszta vizű tenger és a kedvező árak mellett a vörös-tengeri partszakaszok vonzereje mit sem csökkent. Sőt, minden évben újabb és újabb merülő helyszíneket fedeznek fel, mind az egyre zsúfoltabb északi mind, pedig az érintetlenebb déli partokon. A Vörös-tengeren valóban érdemes minél hamarabb elsajátítani a búvárkodás minden fortélyát, hiszen partszakaszai olyan pazar választékot kínálnak, melyeknek lehetetlenség ellenállni.
Könyvünk az utazás és búvárkodás megszervezésében segít. Bemutatjuk Egyiptom, Jordánia, Izrael, Szaúd-Arábia, Szudán és Eritrea legszebb területeit hasznos utazási információkkal kiegészítve. A kék mélység szerelmesei több mint száz merülőhely rövid leírását, élővilágát és legfontosabb merülési paramétereit ismerhetik meg, térképek segítségével. A helyi búvárközpontok elérhetőségeinek és szolgáltatásainak bemutatásával akár már otthonról megszervezhető a búvárkaland. A színes fotókkal illusztrált könyv remélhetőleg kedvcsinálóként is megállja a helyét.
3.000 Ft

Mezei István (szerk.) - MÁV almanach 2001

Az elmúlt évben lezárult évszázadban a közlekedési eszközök, így a vasutak is -felhasználva a technika legkorszerűbb vívmányait - / gyors ütemben fejlődtek. A MÁV az I. világháborúig Európa egyik legfejlettebb vasútja volt mind a hálózatát, mind a járműveit tekintve. A XX. században a MÁV helyzetére és fejlődésére rendkívül kedvezőtlen hatású volt az első- és a második világháború. Az 1990-es évek elejére részben a volt szocialista országok, közöttük hazánk ismert társadalmi-gazdasági problémái és az erőteljes motorizáció miatt a MAV szállítási teljesítménye - a korábbiakhoz képest - / jelentősen lecsökkent. A MÁV fejlesztési lehetőségei az elmúlt évszázad második felében a szükségestől messze elmaradtak, ami nagyban csökkentette a közúti közlekedéssel szembeni versenyképességét. Az 1990-es években a közutak és az európai légtér telítettsége, valamint a környezet terhelése halaszthatatlanná tette a vasutak fejlesztését és átalakítását olyan formában, hogy az egyre élesedő közlekedési ágak közötti versenyben a vasút jelentős tényezőként vegyen részt. Számos fejlett európai ország példája azt mutatja, hogy a biztonságos, környezetbarát és energiatakarékos vasút a XXL században is nélkülözhetetlen eleme lesz a szárazföldi közlekedésnek. A MÁV Rt. jövője számára meghatározó jelentőségű, hogy több fővonala egyúttal a pán-európai vasúti folyosó egy-egy szakasza. Ezeknek a vonalaknak további korszerűsítése, ezzel együtt a jármű korszerűsítés és a szolgáltatások színvonalának fejlesztése egyik alapfeltétele mind a nemzetközi-, mind a belföldi forgalom és ezzel a szállítási teljesítmények növekedésének. A MÁV Almanach 2001 kiadvány áttekintést ad a MÁV Rt.-ről, különös tekintettel a számvitelileg szétválasztott vállalkozó- és pályavasútra, valamint - figyelembe véve azt, hogy hazánk a közeljövőben EU tagország lesz - a nemzetközi kapcsolatokra. A kiadvány információi hasznosak lehetnek, nemcsak a MÁV Rt.-nél tevékenykedők, hanem annak szolgáltatásait igénybevevők, valamint a MÁV Rt.-vel kapcsolatban lévő cégek és intézmények, vasútbarátok számára is
3.000 Ft