Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

T. Branch - E. M. Propper - Labirintus (Tények és Tanúk sorozat)

890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
A "Labirintus" a Letelier-gyilkosság nyomozásának története. A politikai újságíró Taylor Branch és szerzőtársa Eugene M. Propper washingtoni államügyész-helyettes, a vizsgálat vezetője páratlanul izgalmas könyvben számolnak be az igazságszolgáltatás és az államilag irányított terrorizmus küzdelméről. Találkozunk olyan rendőrtisztviselőkkel, akik saját informátoraikkal hadakoznak, terroristákkal, akik társaik árulásától rettegnek, a bürokrácia hálójában vergődő ügyészekkel, családjukat óvó gyilkosokkal. S közben új, érdekes képet kapunk a politikai terrorizmus természetrajzáról és az amerikai jogszolgáltatás számunkra alig ismert világáról.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

"Ma Pinochet egy határozatot írt alá, amelynek értelmében, mint hallom, megfosztottak az állampolgárságomtól. Fontos nap ez számomra. Drámai nap, amelyen a fasiszta tábornokok ellenem irányuló döntése révén chileibbnek érzem magam, mint valaha. Mert mi vagyunk az igazi chileiek, akik O'Higgins, Balmaceda, Allende, Neruda, Gabriela Mistral, Claudio Arrau és Victor Jara hagyományait folytatjuk, és ők - a fasiszták -, ők Chile ellenségei. Ők az árulók, akik idegen érdekek szolgálatában irányítják az országunkat. Én chileinek születtem, chilei vagyok, és chileiként fogok meghalni. Ők, a fasiszták, árulónak születtek, árulóként élnek, és az emberek úgy fognak emlékezni rájuk, mint fasiszta árulókra" - ezekkel a szavakkal búcsúzott honfitársaitól Orlando Letelier, az Allende-kormány egykori washingtoni nagykövete a chilei puccs harmadik évfordulóján tartott emlékülésen. "halottaink nevében" - ez volt az előadás címe, s néhány nap múlva maga az előadó is halott: 1976. szeptember 21-én Washington diplomanegyedében az autóban bomba robbant, a vezető, Orlando Letelier és egyik utasa, a 25 éves amerikai Ronni Moffitt a merénylet áldozata lett.
Szerző T. Branch és E. M. Propper
Fordította Falvay Mihály
Kiadó Magvető Könyvkiadó
Kiadás Éve 1987
ISBN 9631411524
Kötés Típusa papír / puha kötés
Állapot közepes - kopott borító

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Robert és Michael Meeropol - A fiaitok vagyunk (Tények és Tanúk sorozat)

Sokan vagyunk még, akiknek személyes emléke az ötvenes évek hidegháborús Amerikájában atomkémkedéssel vádolt Rosenberg házaspár pere. A Meerpol házaspár örökbe fogadta két kisfiukat, akiket bizonyos provokációk arra késztettek, hogy nyilvánosság elé lépjenek, és feltárják egész pályafutásuk alakulását 1974-ig, amíg e könyv írásába belefogtak.
890 Ft

Markos György - Vándorló fegyház (Tények és Tanúk sorozat)

Történelmi tényeket tárgyal, és mégsem történetírás, mert hangsúlyozottan csak azt írja meg, amit maga látott és tapasztalt. A Margit körúti, a sopronkőhidai fegyház, a németországi halálmenet csak kerete az emberi hősiesség és nagyság nem szokványos ábrázolásának, Bajcsy-Zsilinszky Endre, Rajk László, Révay Kálmán, Pataki István és mások sorsának.
890 Ft

Schifferné Szakasits Klára - Holtvágányon 1950-1956 (Tények és Tanúk sorozat)

A Holtvágányon (1950-1956), Schifferné Szakasits Klára legújabb könyve férje és apja letartóztatása utáni időket, az 1950-től 1956-ig terjedő éveket, a kitelepítés időszakát mutatja be. A debreceni évek hétköznapjait, a mindennapi megélhetésért folytatott harcot, a bizonytalanságot, a félelmet a holnaptól, a szeretteiért érzett aggódást, apró örömöket és a reményt, hogy egyszer majd újra együtt lesz a család... Különösen érdekes részei a kötetnek azok a fejezetek, amelyek a késleltetett rehabilitációval foglalkoznak. A kor történéseinek megismertetése a történészek feladata, de az események megértését csak olyan életrajzregények teszik lehetővé, mint Schifferné Szakasits Klára Holtvágányon című munkája.
890 Ft

Kazinczy Ferenc - Az én életem (Nemzet és Emlékezet sorozat)

Az ifjú írót meleg tüzű tekintetével regényes táj közepén, jón oszlopfőn ülve ábrázolta a művész, Stunder, s jellemző módon a lázadó nagy eszménykép, Rousseau mellszobrát is oda festette - ahogy az is jellemzők, hogy idővel (a vászon sérülése folytán) a romantikus angolkert s Rousseau alakja egyaránt eltűnt a képből: Ferenczy István klasszicista márványszobra s a későbbi ábrázolások hűvösebb, fanyarabb, voltaire-i arcát hagyták ránk Kazinczynak, amint csípős epigrammái, metsző tollcsatái is. A kötet restaurátori munkája a hitelesebb, eredeti képet igyekszik életre kelteni: a franciakertté nyesegetett Pályám emlékezete mögött az első kidolgozások s a kiadatlan naplók Confessions-őszinteségű őskertjét s benne szépprózánk mindmáig kellően föl nem fedezett nagy ember- és korábrázoló stílusművészét, akinek drámai elevenségű önéletrajzi írásai voltaképp a hiányzó XVIII-XIX. századi magyar társadalmi regényt pótolják.
890 Ft