Barion Pixel
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Omid Scobie és Carolyn Durand - A szabadság nyomában - Harry és Meghan - Egy modern királyi család

3.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Amikor kipattant a brit királyi herceg és az amerikai színésznő románcának híre, a világ szinte csak rájuk figyelt, a média fokozott érdeklődéssel követte az eseményeket. Ám hiába olvashattuk folyamatosan a sussexi herceggel és hercegnével kapcsolatos címlapsztorikat - eljegyzésükről, esküvőjükről, Archie fiuk születéséről, majd arról a példátlan döntésükről, hogy szakítanak a királyi udvarral -, kevesen ismerik Harry és Meghan igaz történetét.

A szabadság nyomában révén most először tekinthetünk a szalagcímek mögé, feltárva Harry és Meghan közös életét, eloszlatva a sok pletykát és félreértést, melyekkel a párnak meg kellett küzdenie. Omid Scobie és Carolyn Durand a brit királyi család programjairól tudósító újságírócsapat tagja, így náluk jobban kevesen ismerhetik a fiatal pár életét.

Scobie és Durand interjúkat készítettek a párhoz legközelebb álló emberekkel, így A szabadság nyomában egyedülállóan őszinte, közeli és lefegyverző portré egy magabiztos, befolyásos, forradalmi gondolkodású párról, akik nem féltek szakítani a hagyományokkal. Elhatározták, hogy a reflektorfénytől távolabb fognak élni, és az egész világon egyedülálló humanitárius örökséget hagynak hátra.
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás és Paraméterek

Szerző Omid Scobie és Carolyn Durand
Fordította Gömöri Péter, Békési József, Novák Gábor
Kiadó 21. Század Kiadó
Kiadás Éve 2020
ISBN 9786156122889
Kötés Típusa kemény
Állapot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Tóth József - Délkelet-Ázsia legszebb merülőhelyei


Az Indiai- és a Csendes-óceánnal körbezárt Indokínai-félsziget és Indonéz szigetvilág, bár népszerű merülőhelyeknek ad otthont, mégis számos felfedezésre váró partszakasszal és szigettel rendelkezik. Délkelet-Ázsia mesés víz alatti világával és csodálatos tengerpartjaival a kalandvágyó könnyűbúvárok Mekkája. Több ezer szigetén álmaink trópusi merülései válhatnak valóra. A meleg, kristálytiszta víz, a káprázatos korallzátonyok, a hihetetlenül gazdag víz alatti élővilág, a számtalan hajó- és repülőgéproncs mind emlékezetessé varázsolják az itt eltöltött időt. Utazásunkat Ázsia népeinek sokszínűsége, távoli, egzotikus kultúrája és ízletes konyhája teszik teljessé. Könyvünk az utazás és búvárkodás megszervezésében segít. Bemutatjuk Vietnám, Thaiföld, Malajzia és Indonézia legszebb területeit hasznos utazási információkkal kiegészítve. A kék mélység szerelmesei több száz merülőhely rövid leírását, élővilágát és legfontosabb merülési paramétereit ismerhetik meg, térképek segítségével. A helyi búvárközpontok elérhetőségeinek és szolgáltatásainak bemutatásával akár már itthonról megszervezhető a búvárkaland. A színes fotókkal illusztrált könyv remélhetőleg kedvcsinálóként is megállja a helyét. 
3.000 Ft

Quintus Horatius Flaccus - Magyar Horatius / Horatius Noster


Részlet a kötetből:

„Horatius noster"

NYUGATEURÓPA szellemi emberét abban a korban, amelyben a költészetnek megnyílni kezd, három latin költő ragadja meg hatásával: Vergilius, mint ,imádság és költészet' - vagyis az, amit e kettőben a misztikus lélek azonosnak érez -; Catullus, mint szenvedély és költészet; Horatius, mint életbölcseség és... tegyük-e hozzá, hogy költészet?
Annyira megszoktuk már a romantika kora óta a költőt belső oldaláról, az érzelmek hullámzása felől nézni, hogy Horatius líráját Catullusé mellett nem is merjük egészen költészetnek érezni. Iskolamesterei maguk szoktatták rá a nem-latin Európa szellemi emberét mindenütt, Angliában éppen úgy, mint nálunk, erre a különösségre.
Mintha a catullusi tűz, szabadszájúság, tiszteletlenség Caesarrfal szemben egy kiszáradt iskolás lelkületnek éppen azért volna legfőbb lírai ideálja, mert elérhetetlen a számára! S mintha ugyanez az erőtlen középszerűség találna megnyugvást Horatiusban, az ,arany középszer' költőjében. Mintha önmagát állítaná oda ideálnak, amikor Horatiusról eltanítgatja, hogy ez az a költő, akinek csak a fiatalság és szegénység adott szájára vakmerő szavakat, különben a tanult művészet embere ő, és Caesar nagy tisztelője...
Nálunk magyaroknál ez az utolsó dicséret azután teljesen ellenkező értelművé fordult. Mi negyvennyolcasokká lettünk Horatiusszal szemben. Nagyszerű alkalom volt ő: megvetni azt, aki - erre a pontra tapadtak rá legtöbbnyire a megvető tekintetek - Maecenas- és Caesar-tiszteletével érvényesült, megvetni az osztályteremben, elméletileg, irodalomtörténetileg. Nem mondta-e Horatius maga, hogy költeményein fogják a gyermekeket az elemekre oktatni? Azt nem sejtette, hogy egy magyar történetfelfogás elemeire is, - egy olyan történetfelfogáséra, amely a puszta oktatásban kimerült. 
3.000 Ft

Zajtai Szabolcs - A Vörös-tenger legszebb merülőhelyei

A Vörös-tenger sokszínűsége és varázsa évezredek óta változatlanul képes magához vonzani a kultúra, a történelem és nem kevésbé a vizek szerelmeseit. A legendás tenger merülőhelyei a világ első búvárterepei közé sorolhatóak. Az egész évben ragyogó időjárás, a kristálytiszta vizű tenger és a kedvező árak mellett a vörös-tengeri partszakaszok vonzereje mit sem csökkent. Sőt, minden évben újabb és újabb merülő helyszíneket fedeznek fel, mind az egyre zsúfoltabb északi mind, pedig az érintetlenebb déli partokon. A Vörös-tengeren valóban érdemes minél hamarabb elsajátítani a búvárkodás minden fortélyát, hiszen partszakaszai olyan pazar választékot kínálnak, melyeknek lehetetlenség ellenállni.
Könyvünk az utazás és búvárkodás megszervezésében segít. Bemutatjuk Egyiptom, Jordánia, Izrael, Szaúd-Arábia, Szudán és Eritrea legszebb területeit hasznos utazási információkkal kiegészítve. A kék mélység szerelmesei több mint száz merülőhely rövid leírását, élővilágát és legfontosabb merülési paramétereit ismerhetik meg, térképek segítségével. A helyi búvárközpontok elérhetőségeinek és szolgáltatásainak bemutatásával akár már otthonról megszervezhető a búvárkaland. A színes fotókkal illusztrált könyv remélhetőleg kedvcsinálóként is megállja a helyét.
3.000 Ft

Mezei István (szerk.) - MÁV almanach 2001

Az elmúlt évben lezárult évszázadban a közlekedési eszközök, így a vasutak is -felhasználva a technika legkorszerűbb vívmányait - / gyors ütemben fejlődtek. A MÁV az I. világháborúig Európa egyik legfejlettebb vasútja volt mind a hálózatát, mind a járműveit tekintve. A XX. században a MÁV helyzetére és fejlődésére rendkívül kedvezőtlen hatású volt az első- és a második világháború. Az 1990-es évek elejére részben a volt szocialista országok, közöttük hazánk ismert társadalmi-gazdasági problémái és az erőteljes motorizáció miatt a MAV szállítási teljesítménye - a korábbiakhoz képest - / jelentősen lecsökkent. A MÁV fejlesztési lehetőségei az elmúlt évszázad második felében a szükségestől messze elmaradtak, ami nagyban csökkentette a közúti közlekedéssel szembeni versenyképességét. Az 1990-es években a közutak és az európai légtér telítettsége, valamint a környezet terhelése halaszthatatlanná tette a vasutak fejlesztését és átalakítását olyan formában, hogy az egyre élesedő közlekedési ágak közötti versenyben a vasút jelentős tényezőként vegyen részt. Számos fejlett európai ország példája azt mutatja, hogy a biztonságos, környezetbarát és energiatakarékos vasút a XXL században is nélkülözhetetlen eleme lesz a szárazföldi közlekedésnek. A MÁV Rt. jövője számára meghatározó jelentőségű, hogy több fővonala egyúttal a pán-európai vasúti folyosó egy-egy szakasza. Ezeknek a vonalaknak további korszerűsítése, ezzel együtt a jármű korszerűsítés és a szolgáltatások színvonalának fejlesztése egyik alapfeltétele mind a nemzetközi-, mind a belföldi forgalom és ezzel a szállítási teljesítmények növekedésének. A MÁV Almanach 2001 kiadvány áttekintést ad a MÁV Rt.-ről, különös tekintettel a számvitelileg szétválasztott vállalkozó- és pályavasútra, valamint - figyelembe véve azt, hogy hazánk a közeljövőben EU tagország lesz - a nemzetközi kapcsolatokra. A kiadvány információi hasznosak lehetnek, nemcsak a MÁV Rt.-nél tevékenykedők, hanem annak szolgáltatásait igénybevevők, valamint a MÁV Rt.-vel kapcsolatban lévő cégek és intézmények, vasútbarátok számára is
3.000 Ft